Over ons

Onze passie is om met kinderen en jongeren te werken

Wij, Dick Peter en Kika, zijn gelukkig getrouwd. We zijn beiden volledig doof; wij weten dus als geen ander hoe het is om doof te zijn en om blokkades te overwinnen in de maatschappij.

We zijn allebei leraren en werken al jaren in het onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen. Dick Peter is docent Wiskunde en coördinator van de Guyotschool voor VSO in Haren. Kika heeft als lerares op Signis in Amsterdam gewerkt en daarna als projectleider bij Kentalis International.

We staan stevig in het leven en hebben veel ervaringen en kennis opgedaan, als dove deskundigen en als professionals. Nu willen we graag met ons gezinshuis aan dove en slechthorende kinderen en jongeren laten zien hoe je als dove in het leven kunt staan en wat je kunt bereiken, ondanks/dankzij de doofheid.

Kika Meereboer

Onze passie om met kinderen en jongeren te werken is al van jongs af. Bij ons ging het niet zozeer om het lesgeven zelf, maar eerder om kinderen en jongeren een boodschap mee te geven, hoe ze een plek kunnen veroveren in de maatschappij die niet altijd vanzelfsprekend is.

Binnen het onderwijs hebben we carrière gemaakt, maar we besloten een radicale wending te geven aan ons leven. We delen samen de gekoesterde droom die we er achterna willen jagen: een mini leefgemeenschap creëren samen met dove en slechthorende kinderen en jongeren, om hen een veilige thuisbasis te geven, om op te groeien, om zich te ontwikkelen en om uiteindelijk een autonoom leven te kunnen leiden. Kika is opgeroeid samen met de kinderen van het kindertehuis die haar vader (hij werkte als coördinator bij het kindertehuis) regelmatig mee nam naar huis om mee te draaien in een gewoon gezinsleven. We geloven dat je hierdoor een stevig fundament kan bouwen voor het verdere leven. Dat gunnen we ieder kind toe!

We willen graag onze droom verwezenlijken op onze boerderij midden in een Drents dorp, Tynaarlo. Wij kozen voor Tynaarlo vanwege handige ligging en de mooie afstand, in het midden tussen Groningen en Assen. Verder is het tien minuten rijden naar de Guyotschool voor SO en VSO in Haren.

Dick Peter Vis en Kika Meereboer

Dick Peter Vis

© 2023 Gezinshuis tHuis aan de Steeg